Terugblik 2016

Apeldoorn bron van prachtige duurzame initiatieven

Vrijdag 7 oktober 2016 vond op het Zwitsalterrein de Dag van de Duurzaamheid plaats in Apeldoorn als onderdeel van de Duurzame Dagen in Apeldoorn welke van zaterdag 1 tot en met maandag 10 oktober plaatsvonden. Verschillende lokale duurzame initiatieven presenteerden zichzelf op leuke, verrassende en educatieve manier aan het publiek uit Apeldoorn en omgeving.

Om 15.00 uur werd wethouder Sandmann welkom geheten. Hij bekeek onder andere de innovatie van een nieuwe folie die ruiten isoleert en de primeur van een ‘cv-ketel’ zonder CO2 uitstoot op basis van ionisatie. Bezoekers konden een proefrit maken in een elektrische auto of fiets. De sfeer was ongedwongen en gezellig druk.

Het overkoepelende thema dit jaar was ‘de natuur als uitvinder’. De bezoekers kwamen meer te weten over natuur, water en dieren, energiebesparing en het verduurzamen van woningen, meubels en kleding upcyclen, het opknappen van fietsen, het ambacht papierscheppen en verantwoorde voeding. Voor kinderen was er gelegenheid om te knutselen en was er een dierenspeurtocht in de hal uitgezet.

Het doel van de Dag van de Duurzaamheid is om het thema duurzaamheid in brede zin op een aantrekkelijke manier onder de aandacht te brengen, te stimuleren en om het duurzame netwerk in Apeldoorn te versterken. Dat is met deze 3e Dag van de Duurzaamheid in Apeldoorn prima gelukt!

_dsc3102    _dsc3031

Leuk bericht? Misschien de moeite waard om te delen!Share on FacebookTweet about this on Twitter