Subsidie kozijnen

Standaard zou je denken dat een deurkozijn van hout moet zijn. Tegenwoordig zijn er echter vele andere mogelijkheden. Een van de opties is het kiezen voor een kunststof deurkozijn. Het is goed om te ontdekken welke mogelijkheden er zijn om een goed en sterk kunststof deurkozijn te krijgen. Het is niet meer nodig om altijd een timmerman aan het werk te zetten welke voor jou een deurkozijn gaat maken.

Wat zijn de prijzen?

De prijzen van aluminium kozijnen verschillen en zijn afhankelijk van het soort en de dikte van het materiaal. U moet dus rekening houden met het soort materiaal dat u gaat gebruiken. U kunt kiezen verschillende diktes. U betaalt ongeveer 450 euro voor een aluminium kozijn van 100×100 cm inclusief glas en installatie.

Wat is BTW?

BTW betekent Belasting Toegevoegde Waarde en we kennen het begrip ook als omzetbelasting. Eigenlijk zorgt deze belasting er voor dat ondernemers een belasting betaald over de winst die hij of zij genereert op een product of dienst. Als je iets koopt betaal je over de prijs de BTW. Die BTW kun je verrekenen met de BTW die je af moet dragen als je hetzelfde product, waarschijnlijk tegen een hogere prijs, weer verkoopt. Daarom wordt in de praktijk tussen ondernemers ook enkel gesproken over bedragen exclusief BTW omdat dat een reëel beeld van de waarde aangeeft. Particulieren hebben niets aan de BTW en kunnen er niets mee behalve dat ze het wel betalen.

De voordelen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen hebben meerdere voordelen. Als u uw aluminium kozijnen goed onderhoud kunt u deze makkelijk schoonhouden. Door één keer met een natte doek er overheen te gaan zorgt u er voor dat deze lang schoon blijven. Aluminium kozijnen inclusief dubbel glas met verhoogde isolatiewaarde zorgen dat u tevens uw huis goed kunt isoleren. Daarnaast zijn aluminium kozijnen ook nog eens recyclebaar. Lees er meer over op pagina voordelen aluminium kozijnen.

Zijn er subsidie voor deuren en ramen?

In ieder huis zitten deuren en ramen. Natuurlijk zijn er dan ook kozijnen. Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is met deuren en de bijbehorende subsidies. Je kunt er een hordeur voor plaatsen om je woning te beschermen tegen insecten. Ook is het mogelijk om een kattenluik in een deur te plaatsen om de kat gemakkelijker naar buiten en binnen te laten gaan. Ook de Rijksoverheid weet dit en biedt soms een subsidie aan (de laatste was van 2016: SEEH-regeling). Natuurlijk kun je ook de deuren gaan schilderen en sausen als je wilt. Hetzelfde geldt voor de ramen en de kozijnen.